Ryby a mořské plody

Ryba v soli s grilovanou cuketou v česneku

4 pražmy velikost 300–400 g
150 g mořské hrubozrnné soli
12 bílků
1 citrón
4 snítky bazalky
4 lžíce olivového oleje

2 cukety
6 stroužků česneku
80 ml olivového oleje
sůl
pepř

Očištěnou rybu omyjeme a dovnitř vložíme snítku bazalky, čtvrtku citronu a pár kapek oleje. Rybu položíme na pečící papír a celou ji zakryjeme vyšlehanými bílky s mořskou solí. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 15 až 20 minut.

Cuketu nakrájíme na podélné tenké plátky a opečeme z jedné strany na oleji. Otočíme a přidáme sekaný česnek. Osolíme, opepříme.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl