Moučníky a cukroví

Citronové ciambelline

6 porcí

200 g hladké mouky
100 g másla
100 g moučkového cukru
4 vejce
citron
sůl
máslo a mouka na vymazání forem

zavařenina

350 g cukru
200 g vypeckovaných broskví
200 g chemicky neošetřených citronů

Neoloupané citrony pokrájejte najemno, vložte do kastrůlku, zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté je sceďte, znovu podlijte vodou a celý postup zopakujte dvakrát. Povařené citronové plátky potom přendejte do hrnce s oloupanými broskvemi nakrájenými na jemné plátky a cukrem. Vařte na mírném plameni, dokud směs nedostane konzistenci jemné hustší zavařeniny.

Rozehřáté máslo utřete s moučkovým cukrem do pěny (použijte elektrický šlehač). Do hmoty postupně zapracujte čtyři žloutky, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, citronovou šťávu, mouku a pár zrnek soli. Těsto rozdělte do osmi formiček na ciambelle vymazaných máslem a vysypaných moukou (průměr 8 cm). Formičky vložte do trouby předehřáté na 170–180 °C a pečte asi 25 minut. Hotové ciambelle vyjměte z trouby, nechte chvíli vychladnout, rozřízněte, naplňte broskvovou zavařeninou a podle chuti dozdobte.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl