Těstoviny

Spaghetti alle vongole

V našich podmínkách použijeme pravděpodobně klasické špagety. Pokrm má lehce pikantní chuť a místo mušlí vongole je možné použít klasické slávky, které jsou u nás běžně k dostání. Ideální pro vlahé letní večery.

4 porce

500 g špaget
150 g cherry rajčátek (pomodorino)
250 g mušlí (vongole)
8 stroužků česneku
1 svazek petrželky
1 ks chilli papričky
50 g pecorina
40 ml bílého vína

Špagety uvaříme al dente v osolené vodě s kapkou oleje. Česnek nakrájíme na tenké plátky a společně s nasekaným chilli papričkami jej orestujeme do zlatohněda. Přidáme mušle, pomodorina, prohodíme a zalijeme vínem. Osolíme a na závěr přidáme uvařené těstoviny, sekanou petrželku a promícháme. Těsně než naservírujeme, prohodíme s pecorinem.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl