Těstoviny
Ferrazzuoli alla Nannarella
Ferrazzuoli jsou jedním z mnoha druhů domácích italských těstovin. Velice dobré jsou vařené na skus. V našich podmínkách je můžete nahradit jinými těstovinami. Jednoduchá, ale přitom geniální chuťová kombinace.
4 porce
350 g ferrazzuoli (domácí těstoviny – případně jiné těstoviny)
200 g cherry rajčátek
2 stroužky česneku
500 g uzeného mečouna
30 g piniových oříšků
30 g rozinek
trochu rucoly
červené chilli papričky
extra panenský olivový olej
bílé víno
Nasekaný česnek s chilli papričkami se orestuje na oleji. Přidá se na kostičky nakrájený mečoun společně s cherry rajčátky. Podlejeme bílým vínem a přidáme rozinky s piniemi, promícháme s těstovinami a podáváme.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů