Těstoviny

Ferrazzuoli alla Nannarella

Ferrazzuoli jsou jedním z mnoha druhů domácích italských těstovin. Velice dobré jsou vařené na skus. V našich podmínkách je můžete nahradit jinými těstovinami. Jednoduchá, ale přitom geniální chuťová kombinace.

4 porce

350 g ferrazzuoli (domácí těstoviny – případně jiné těstoviny)
200 g cherry rajčátek
2 stroužky česneku
500 g uzeného mečouna
30 g piniových oříšků
30 g rozinek
trochu rucoly
červené chilli papričky
extra panenský olivový olej
bílé víno

Nasekaný česnek s chilli papričkami se orestuje na oleji. Přidá se na kostičky nakrájený mečoun společně s cherry rajčátky. Podlejeme bílým vínem a přidáme rozinky s piniemi, promícháme s těstovinami a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl