Maso

Citronové kuře

Svěží pokrm, který voní exotickými dálkami po citronu, zázvoru a koriandru.

4 porce

800 g kuřecích prsou
2 šalotky
2 cm zázvoru
kůra z 1 citronu
šťáva ze 2 citronů
50 ml kuřecího vývar
3 lžíce střik rýžového vína
3 lžíce tmavé sojové omáčky
2 lžíce medu
sůl
hrst čerstvého koriandru

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky. Cibuli na kostičky, zázvor nejprve na plátky, poté na nudličky. Z dobře omytého citronu okrájíme vrchní kůru, tence, bez bílé spodní nahořklé části, a nakrájíme ji též na nudličky.

Na rozpáleném oleji osmahneme krátce cibuli, zázvor a kůru, poté přidáme osušené maso, dobře opečeme dozlatova, podlijeme citronovou šťávou a vývarem, zastříkneme saké, dochutíme sójovou omáčkou, medem, popřípadě solí, odkryté podusíme, až se tekutina vstřebá. Do hotové směsi zamícháme lístky koriandru a podáváme nejlépe s rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl