Králičí paštika s omáčkou z lesních plodů

Jemné a dietní maso v paštice je kombinováno s prorostlou a pikantní slaninkou, piniový oříšek zas dodá pokrmu exotickou příchuť. Delikátní chuť dovrší výrazná studená omáčka z lesních plodů.
4 porce
400 g králičího ořezu
2 vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
100 ml bílého vína
100 g anglické slaniny
50 g piniových oříšků
150−200 g plátků anglické slaniny na vyložení formy
Králičí ořezky semeleme najemno, přidáme vejce, koření, bílé víno, slaninu nakrájenou na malé kostičky a piniové oříšky. Dobře promícháme, a plníme do formy vyložené slaninou.
Formu vložíme do nádoby s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut.
Necháme zchladnout, poté dobře vychladíme v lednici. Teprve pak vyklopíme a servírujeme s omáčkou a bílým pečivem.
omáčka
100 ml červeného vína
100 g čerstvé nebo mražené směsi lesního ovoce
2 lžíce medu
Červené víno s lesním ovocem zredukujeme do omáčkové konzistence, až zchladne, osladíme medem.
Ohodnoťte tento recept: