Ryby a mořské plody

Salát ze sleďů

Marinovaní sledi jsou syrové ryby, jejichž nutriční hodnota je nejen pro dospívající mládež velmi významná. Obsahují velké množství minerálních látek – jod, fosfor, hořčík, selen, vitaminy A, D E, některé ze skupiny B, bílkoviny tolik důležité pro stavbu kostní a svalové tkáně, dále pak nezbytné nenasycené mastné kyseliny. Náš salát je doplněn o další důležité složky, jako je olivový olej, cibulka a syrová petržel. Navíc náramně chutná.

2−4 porce

250 g (asi 2 větší filety) marinovaných křišťálových sleďů

dresink

4 lžíce zakysané smetany
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 jarní cibulka
1 kořenová petržel
špetka cukru
pažitka

celozrnné pečivo

Sledě nakrájíme na proužky nebo kostky a smícháme s ostatními ingrediencemi uvedenými u dresinku.

Podáváme s celozrnným pečivem.

Ohodnoťte tento recept: 

26 hlasů

Další recepty Celý díl