Maso

Grilovaná krůtí prsa a plněné žampiony

Plněné žampiony jsou oblíbenou pochoutkou našeho zvukaře Lukáše Martiny. Je to Blíženec, který má (i díky tříletému natáčení pořadu Kluci v akci) vytříbenou chuť. Kluci podle jeho receptu grilovali žampiony a křehké krůtí maso marinované v bazalkovém oleji.

4 porce

600 g krůtích prsou
olivový olej
4 lístky bazalky
šťáva z půlky citronu
mletý pepř
sůl

žampiony

500 g žampionů
30 g másla
3 stroužky česneku
1 šalotka
150 g sušených naložených rajčat
olivový olej
střik bílého vína
100 g nivy
mletý pepř
sůl
100 g mozzarely

Krůtí prsa nakrájíme na čtyři steaky, zakápneme olejem, citronovou šťávou, opepříme a promícháme s nasekanou bazalkou. Necháme odležet (mezitím si připravíme žampiony), grilujeme z obou stran, poté osolíme. Žampiony oloupeme, odstraníme nožky (může použít do polévky) a orestujeme je ze všech stran na másle.

Okapaná rajčata nakrájíme na malinké kostičky, stejně tak cibuli a česnek, vše orestujeme na oleji, osolíme, opepříme, zastříkneme bílým vínem, podusíme, necháme prochladnout. Poté do směsi nadrobíme nivu, promícháme a lžičkou plníme do žampionů, pokryjeme plátkem mozarelly a na grilu zapečeme.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl