Vepřová panenka s lehkým bramborovým salátem


Jemné a šťavnaté maso vepřové panenky doplňuje lahůdkový bramborový salát, v němž hrají důležitou roli nasládlá mrkvička, lahodné máslové avokádo, šťavnaté navinulé jablíčko a křehký špenát.
4 porce
800 g vepřové panenky
olivový olej
barevný pepř
sůl
salát
400 g ve slupce vařených brambor
1 malá mrkev
1 avokádo
1 velké jablko
šťáva z citronu
50 ml olivového oleje
250 g zakysané smetany
sůl
mletý pepř
100 g čerstvého špenátu
Očištěnou mrkev krátce spaříme, ihned zchladíme a nakrájíme na kolečka. Brambory a avokádo oloupeme, nakrájíme na plátky. Vyjádřincované jablko krájíme na plátky i se slupkou. Všechny ingredience smícháme v míse s čerstvým špenátem, citronovou šťávou, olejem, zakysanou smetanou, ochutíme solí a pepřem. Necháme odležet.
Panenku nakrájíme na 200 g kusy, opepříme a zakápneme olejem. Pečeme na grilovací pánvi ze všech stran nejprve prudce, poté na mírném ohni pozvolna dopékáme, aby maso zůstalo uvnitř růžové, poté jej osolíme.
Ohodnoťte tento recept: