Jarní salát s uzeným pstruhem

Neuvěřitelně chutná je kombinace spařené i čerstvé zeleniny, uzené ryby a „kozího sabayone“.
4 porce
hrst směsi čerstvých bylinek
sůl
drcený pepř
vinný ocet
400 g jarní zeleniny (mrkev, kedlubna, fazolky)
sabayone (zabajon)
4 žloutky
100 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
100 g měkkého kozího sýra
400 g uzeného pstruha
200 g směsi jarního špenátu, polníčku, rukoly
Do vody vložíme čerstvé bylinky, ochutíme ji solí, pepřem a octem, přivedeme, k varu, chvilku povaříme a v této várce krátce spaříme nakrájenou zeleninu, scedíme a zchladíme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat.
Žloutky s vínem a kořením vyšleháme na páře do krémové pěny, nakonec vešleháme rozdrobený kozí sýr, sejmeme z lázně a ještě mícháme do zchladnutí (aby se omáčka nesrazila).
Na talíř servírujeme směs listových salátů, kousky ryby, zeleninu a přeléváme sabayonem.
Ohodnoťte tento recept: