Vaječné carpaccio s listovým salátem


Extravagantní a vynikající. Carpaccio (původní název pro tenoučké syrové plátky té nejlepší hovězí svíčkové) se zažilo a zobecnilo. Čekají nás výborná vajíčka s pikantním dresinkem a dalšími delikátními doplňky.
4 porce
dresink
4 lžíce dijonské hořčice
8 lžic olivového oleje
2 lžíce medu
sůl
mletý pepř
hrst nakrájené pažitky
4 natvrdo vařená vejce
4 hrsti směsi trhaných listových salátů
1 červená čekanka
8 kaparů − plodů se stopkou
8 plátků ančoviček
40 g hoblin parmazánu
Připravíme dresink smícháním všech ingrediencí. Vajíčka nakrájíme na tenké plátky (nejlépe kráječem na vajíčka), rozložíme na talíře, potřeme je dresinkem, poklademe saláty a proužky čekanky, poklademe rozpůlenými kapary, ančovičkami a zasypeme hoblinkami parmezánu.
Ohodnoťte tento recept: