Maso

Králičí stehna v petrželi a bylinkách s majoránkovým kroupotem

Jemné králičí maso pečené na víně je lahodné, navíc, když jej doplníte nezvykle připravenými kroupami ala italské risoto.

4 porce

králík

400 g kořenové petržele
400 g cibule
svazek bylinek
4 králičí stehna
sůl
100 g másla
200 ml bílého vína

Petržel a cibuli nakrájíme na větší kousky, vložíme do pekáče spolu s bylinkami, osolenými stehny, promícháme, poklademe kousky másla a ve vyhřáté troubě zapečeme při 200 °C 30 minut, poté podlijeme vínem, přiklopíme a při 150 °C pečeme doměkka cca 1–1,5 hodiny.

kroupot

30 ml oleje
1 cibule
200 g suchých ječných krupek (vel. 7)
svazek majoránky
80 ml smetany
50 ml bílého vína
80 g másla
sůl
4 lžíce parmazánu

Kroupy namočíme, nejlépe den předem, poté uvaříme na skus a scedíme.

Na oleji orestujeme na jemné kostičky nakrájenou cibulku dorůžova, vhodíme uvařené kroupy, zarestujeme, přidáme nasekanou majoránku, zalijeme smetanou, vínem, povaříme a tekutinu zredukujeme, zjemníme máslem a dochutíme strouhaným parmezánem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl