Polévky

Zelená zahradní polévka

Autorem této lahodné polévky je opět Pavel Ouhrabka. Všimněte si kombinace brambor a jablek, které tvoří základ – takové „tělo polévky“ a dobře ji zahustí (je vhodná i pro bezlepkovou dietu). Bylinky pak po rozmixování přinesou finesu, jež se projeví v podobě jemně zelené barvy, jemné chuti a vitamínů.

4−6 porcí

100 g másla
100 g šalotky
300 g jablek
400 g brambor
1 stroužek česneku
1,2 l kuřecího vývaru
sůl
pepř
4 hrsti směsi bylinek
200 ml smetany
citronová šťáva
120 g kozího smetanového sýru
olivový olej na zakápnutí
řeřicha na ozdobu

V hrnci rozpustíme máslo, orestujeme na něm šalotku dosklovata, vložíme oškrábané brambory a vyjádřincovaná jablka se slupkou nakrájená na kostky, rozmáčknutý česnek, zarestujeme dozlatova, zalijeme ¾ vývaru, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor. Poté polévku rozmixujeme.

Ve zbývající 1/3 vývaru rozmixujeme bylinky, vlijeme je do polévky, dochutíme smetanou, solí, citronovou šťávou. Na talíř servírujeme polévku, porci kozího sýru, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme řeřichou.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl