Saláty

Plátky rajčat s okurkovým dresinkem a salátem z klíčků a bylinek

Efektní, netradiční a vynikající salát je dílem excelentního kuchaře Pavla Ouhrabky. Nápaditý je jogurtový dresink i samotné servírování.

4 porce

600 g velkých pevných rajčat

dresink

200 g salátové okurky
100 ml olivového oleje
30 ml vinného octa
snítka saturejky
sůl
lžička moučkového cukru

salát

100 g klíčků podle chuti (mungo, čočka, vojtěška)
snítka bazalky a saturejky

V kutru rozmixujeme oloupanou okurku zbavenou jadérek a saturejku (nahradí nám chuť pepře) s olejem, octem, solí a cukrem v hladkou emulzi.

Rajčata nakrájíme na tenká kolečka. Klíčky smícháme s nasekanou bazalkou a saturejkou. Na talíř servírujeme podle libosti naskládaná rajčata, přeléváme dresinkem a sypeme klíčky.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl