Saláty
Plátky rajčat s okurkovým dresinkem a salátem z klíčků a bylinek


Efektní, netradiční a vynikající salát je dílem excelentního kuchaře Pavla Ouhrabky. Nápaditý je jogurtový dresink i samotné servírování.
4 porce
600 g velkých pevných rajčat
dresink
200 g salátové okurky
100 ml olivového oleje
30 ml vinného octa
snítka saturejky
sůl
lžička moučkového cukru
salát
100 g klíčků podle chuti (mungo, čočka, vojtěška)
snítka bazalky a saturejky
V kutru rozmixujeme oloupanou okurku zbavenou jadérek a saturejku (nahradí nám chuť pepře) s olejem, octem, solí a cukrem v hladkou emulzi.
Rajčata nakrájíme na tenká kolečka. Klíčky smícháme s nasekanou bazalkou a saturejkou. Na talíř servírujeme podle libosti naskládaná rajčata, přeléváme dresinkem a sypeme klíčky.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů