Maso

Cannelloni s mletým masem

Pracné, ale dobré. Vydatný pozdrav z Itálie přináší zapékané cannelloni (kanelóny). „Cannelloni“ je ovšem tradiční druh těstovin tvaru dutého válečku (průměr asi 4 cm, délka 10 cm), ideální pro plnění a zapékání. Kluci je nahradili palačinkami.

8−10 porcí

palačinky

200 g hladké mouky
400 ml mléka
2 vejce
sůl
olej

náplň

60 g másla
300 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
50 g piniových oříšků
6 sušených rajčat naložených v oleji
hrst petrželky kudrnky
150 g žampionů
150 g cukety
sůl
mletý pepř
50 g parmezánu

bešamelová omáčka

50 g másla
50 g hladké mouky
400 ml mléka
50 g parmezánu
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

Z ingrediencí na palačinky vymícháme hladké těsto, do kterého přidáme i pár kapek oleje. Necháme 15 minut odpočinout a na pánvi s trochou oleje pečeme palačinky.

Na másle opečeme maso, přidáme oříšky, pokrájená sušená rajčata, petrželku, žampiony, cuketu, osolíme, opepříme, vmícháme nastrouhaný parmezán.

Palačinky touto směsí naplníme, srolujeme a naskládáme do máslem vymazaného pekáče.

Do rozehřátého másla vmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme mléko, přivedeme k varu, ochutíme kořením, provaříme 15 minut, odstavíme a dochutíme strouhaným parmezánem. Omáčkou zalijeme palačinky a v troubě zapečeme dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl