Polévky
Rybí krém s mrkvovými chipsy a dýňovým semínkem


Během půl hodiny připravíme skvělou a vydatnou polévku, plnou tolik potřebných esenciálních aminokyselin, jódu, zinku a vitamínů.
4−6 osob
3 lžíce olivového oleje
2 větší brambory
400 g filé z tresky (mražené)
1 l zeleninového vývaru
100 ml smetany
špetka šafránu nebo muškátového oříšku
sůl
1 velká mrkev
dlaň dýňového semínka
Oškrábanou bramboru a filé pokrájíme na kostky, orestujeme na olivovém oleji, zalijeme vývarem a vaříme, dokud brambora nezměkne.
Polévku zalijeme smetanou, rozmixujeme, dochutíme solí, šafránem nebo strouhaným muškátovým oříškem.
Mrkev nakrájíme našikmo na tenké, až průsvitné plátky a spolu s dýňovým semínkem krátce orestujeme na pár kapkách olivového oleje.
Ohodnoťte tento recept:
10 hlasů