Moučníky a cukroví

Ananas smažený v pivním těstíčku

Netradiční dezert v podobě tempury. Prokousnete dozlatova smaženou krustu a v ústech se rozvine výrazná chuť tropického ovoce.

8 porcí

250 ml světlého ležáku
2 vejce
180 g hladké mouky
špetka soli
2 menší ananasy
olej na smažení
8 lžic zakysané smetany
skořicový cukr na posypání
máta nebo meduňka

Pivo vyšleháme s vejci, moukou a solí do hladkého těstíčka a necháme 20 minut odstát.

Zakysanou smetanu smícháme se sekanou mátou.

Ananas nakrájíme na kousky, obalujeme v těstíčku a smažíme dozlatova v hojné vrstvě oleje.

Na talíř servírujeme smažený ananas se zakysanou smetanou, můžeme pokapat lžičkou medu.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl