Moučníky a cukroví
Ananas smažený v pivním těstíčku


Netradiční dezert v podobě tempury. Prokousnete dozlatova smaženou krustu a v ústech se rozvine výrazná chuť tropického ovoce.
8 porcí
250 ml světlého ležáku
2 vejce
180 g hladké mouky
špetka soli
2 menší ananasy
olej na smažení
8 lžic zakysané smetany
skořicový cukr na posypání
máta nebo meduňka
Pivo vyšleháme s vejci, moukou a solí do hladkého těstíčka a necháme 20 minut odstát.
Zakysanou smetanu smícháme se sekanou mátou.
Ananas nakrájíme na kousky, obalujeme v těstíčku a smažíme dozlatova v hojné vrstvě oleje.
Na talíř servírujeme smažený ananas se zakysanou smetanou, můžeme pokapat lžičkou medu.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů