Saláty
Vuřtový salát

Z kvalitních špekáčků jsou výteční utopenci i opečená pochoutka u ohně. Naložené se spoustou pikantní zeleniny v marinádě z piva a hořčice však stojí také za pozornost.
4−6 porcí
400 g špekáčků
400 g směsi nakládaných perličkových cibulek, kukuřiček, feferonek, čerstvých nebo nakládaných žampionů
1 velká červená cibule
dresink
v poměru 1:1:1 hořčice, olej, 12° pivo
podle chuti střik octa
mletý pepř
sůl
petrželka kudrnkana podávání hlávkový salát
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme na kousky krájenou zeleninu. Ingredience na dresink vymícháme do hladké emulze, smícháme s nasekanou kadeřavou petrželkou, se špekáčky a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Ohodnoťte tento recept:
17 hlasů