Polévky
Pivní cibulačka paní sládkové

Výtečná cibulová polévka připomíná vzpomínku na francouzskou cibulačku. Paní sládková však na dochucení nepoužívá portské jako Francouzi, nýbrž jistojistě sklenku pivka.
4−6 porcí
80 g másla
500 g cibule
20 g hladké mouky
1 litr zeleninového nebo masového vývaru
200 ml světlého 10° ležáku
mletý pepř
sůl
na podávání sýr s modrou plísní, chlebové kostky opečené na másle.
Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě do zlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem a pivem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 10 minut.
Chleba nakrájíme na kostičky a opečeme je na másle do křupava.
Polévku nalijeme do misek, přidáme opečený chleba a natrháme sýr.
Ohodnoťte tento recept:
43 hlasů