Moučníky a cukroví
Arabské sušenky

Velmi sladké arabské „ghrejbe“ se hodí k dobrému čaji nebo voňavé silné kávě, nejenom o páté...
250 g másla
200 g moučkového cukru
50 g vanilkového cukru
500 g hladké mouky
30 g prášku do pečiva
ořechy nebo mandle na ozdobu
Máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, vmícháme a vpracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, z něhož vytvoříme váleček a rozdělíme na stejné dílky, ze kterých tvarujeme kolečka.
Každý kousek ozdobíme oříškem nebo mandlí.
Pečeme na suchém plechu v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut. Ghrejbe nesmí během pečení změnit barvu. Spíše se suší než pečou.
Povychladnutí se podávají posypané moučkovým cukrem.
Ohodnoťte tento recept:
11 hlasů