Polévky

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka má konzistenci klasické hrachové polévky. Jistě by nám chutnala okořeněná i majoránkou, ale díky exotickému koření polechtá naše vjemy vůní a chutí arabských dálek.

4−6 porcí

500 g vařené cizrny
120 g másla
250 g cibule
30 g česneku
římský kmín
arabské koření
sůl
mletý pepř
1 l zeleninového vývaru
120 ml smetany
na podávání zakysaná smetana

Cizrnu, předem namočenou alespoň osm hodin, uvaříme doměkka (asi 1,5 hodiny).

V kastrolu rozpustíme máslo, na něm osmažíme cibuli, přidáme rozmáčknutý česnek, cizrnu a koření, osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a vaříme ještě půl hodiny.

Přidáme smetanu a polévku rozmixujeme.

Každou porci polévky doplníme na talíři lžící zakysané smetany.

Ohodnoťte tento recept: 

68 hlasů

Další recepty Celý díl