Moučníky a cukroví
Čokoládový krém s vanilkovou zmrzlinou
Sladká tečka v podobě čokoládového krému, delikátně ochuceného aromatickým pomerančem a exotickým kardamomem, uzavře opulentní beraní hody.
4–6 porcí
300 ml plnotučného mléka
200 g čokolády na vaření
lžíce vanilkového cukru
1 větší pomeranč
špetka drceného kardamomu
200 g zakysané smetany
lžička moučkového cukru
1 limetka
vanilková zmrzlina
Mléko zahřejeme a nalámeme do něj čokoládu, necháme ji rozpustit a svaříme do krémové konzistence. Krém osladíme, dochutíme pomerančovou šťávou a kůrou, drceným kardamomem.
Zakysanou smetanu rozmícháme s cukrem. Přidáme kůru a šťávu z limetky.
Do pohárů vrstvíme porci vanilkové zmrzliny, zalijeme čokoládou a završíme zakysanou smetanou.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů