Moučníky a cukroví

Čokoládový krém s vanilkovou zmrzlinou

Sladká tečka v podobě čokoládového krému, delikátně ochuceného aromatickým pomerančem a exotickým kardamomem, uzavře opulentní beraní hody.

4–6 porcí

300 ml plnotučného mléka
200 g čokolády na vaření
lžíce vanilkového cukru
1 větší pomeranč
špetka drceného kardamomu
200 g zakysané smetany
lžička moučkového cukru
1 limetka
vanilková zmrzlina

Mléko zahřejeme a nalámeme do něj čokoládu, necháme ji rozpustit a svaříme do krémové konzistence. Krém osladíme, dochutíme pomerančovou šťávou a kůrou, drceným kardamomem.

Zakysanou smetanu rozmícháme s cukrem. Přidáme kůru a šťávu z limetky.

Do pohárů vrstvíme porci vanilkové zmrzliny, zalijeme čokoládou a završíme zakysanou smetanou.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl