Maso

Minihamburgery

Konečně vidíte, jak chutná domácí hamburger. Vždyť je to obyčejný karbanátek, který jistý plzeňák ve světě za velkou louží povýšil na nadkarbanátek. Jedí ho po celém světě, občerstvení typu fast food s hamburgery najdete naprosto všude. Karbanátky lze vyrobit i ze sojových granulek a houstičky z celozrnné mouky. Pamatujte ale, že celozrnná mouka pojme více vody i oleje, houstičky však vydrží déle vláčné. Ostatní ingredience můžete ponechat a mít heroický pocit zdravého hamburgeru.

cca 16 až 18 kusů

karbanátky

800 g mletého hovězího masa
1 vejce
4 stroužky česneku
svazek petrželky
sůl
pepř

houstičky

300 g hladké mouky
10 g droždí
70 ml vlažné vody
1 vejce
3 lžíce olivového oleje
2 mladé (jarní) cibulky
2 lžičky soli
1 lžička cukru

na ozdobení

200 g mozzarelly
½ listového salátu
kečup

1. z droždí, cukru, trochy vody a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme vyběhnout

2. do kvásku zamícháme zbytek mouky, vejce, nakrájenou cibuli, olivový olej a sůl

3. z hotového těsta vytvarujeme malé houstičky, vkládáme na plech vymazaný olejem

4. pečeme v troubě 12 minut při 180 °C, necháme zchladnout

5. mleté maso smícháme se sekanou petrželkou, česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme, vytvoříme malé placičky a na oleji opečeme z obou stran, na papírovém ubrousku nechám okapat

6. na rozkrojené houstičky vkládáme karbanátek, salát, plátek mozzarelly a kečup, přiklopíme druhou půlkou houstičky

Ohodnoťte tento recept: 

30 hlasů

Další recepty Celý díl