Moučníky a cukroví

Zahalené selské dívky

Snadný a vynikající norský moučník, navíc nosí něžný a poetický název. Stejně jako dívky, tak i dezert je zahalen tajemstvím. Než vaše lžička a chuť odkryjí vrstvu šlehačky, netušíte, že prostá strouhanka v jemně zkaramelizovaném stavu s podušenými jablky chutná víc než skvěle!

4 porce

6 jablek
12 lžic strouhanky
12 lžic cukru
4 lžíce másla
250 ml smetany ke šlehání
kousek celé skořice
lžíce mleté skořice

Šlehačku ušleháme dotuha a uložíme ji do lednice.

Z jablek odstraníme jádřinec, nakrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, vsypeme 2/3 cukru, celou skořici a směs povaříme do zhoustnutí.

V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme cukr, necháme jej rozpustit, vmícháme strouhanku a orestujeme. Necháme vychladnout, stejně tak podušená jablka.

Do pohárů vrstvíme jablka, strouhanku, šlehačku, a to vše ještě jednou zopakujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl