Fritto - misto


Co je to fritto - misto? Smažená směs. Čehokoliv. Zeleniny, masa, ryb. Ti Italové dokáží dát i obyčejnému pokrmu šik název.
Dipy jsou skvělým zástupcem tatarské omáčky. Na pultech supermarketů či obchodů se zdravou výživou dostanete i tatarku ze sóji.
4 porce
fritto - misto
200 g kuřecích prsou
200 g žampiónů
½ brokolice
100 g hladké mouky
4 vejce
200 g strouhanky
sůl
olej na smažení
dip s petrželkou
100 g zakysané smetany
svazek petrželky
citrónová šťáva
sůl
dip s brusinkami
100 g zakysané smetany
50 g brusinek
1. maso, žampióny a brokolici očistíme a nakrájíme na kousky (aby byly dvakrát do pusy), vše obalíme v mouce, v rozšlehaném osoleném vejci a na závěr ve strouhance (strouhanku můžete smíchat se sezamovým semínkem, cca 50 g) a smažíme dozlatova v dostatečném množství oleje, necháme okapat na papírovém ubrousku
2. dipy vytvoříme smícháním všech udaných surovin, jednotlivé kousky fritto misto pak namáčíme v těchto omáčkách
Ohodnoťte tento recept: