Čočkový krém se zakysanou smetanou
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto/uni_208562221900005.jpg?1404822479)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept415.jpg?1204538902)
Tato blesková, nutričně hodnotná a navíc vynikající polévka (skrývá v sobě luštěninu, zeleninu i blahodárný olivový olej) může sloužit jako součást poledního menu nebo jako večeře s krajíčkem chleba.
4 porce
250 g červené čočky
1 brambora
4 bobkové lístky
4 kuličky nového koření
1 čerstvá červená paprika
2 stroužky česneku
sůl
olivový olej
zakysaná smetana
řeřicha (pažitka, petrželka)
Propláchnutou čočku, oškrábanou a nakrájenou bramboru, ½ čerstvé papriky a dva stroužky česneku zalijeme vodou, přidáme koření a necháme vařit 15–20 minut, dokud nejsou brambora a čočka měkké. Poté z polévky vyjmeme koření a vše rozmixujeme, osolíme, zakápneme olivovým olejem.
Podáváme se zakysanou smetanou, na jemné kostičky nakrájenou červenou paprikou a řeřichou.
Ohodnoťte tento recept: