Moučníky a cukroví

Jahody s mátovým karamelem a čokoládovou smetanou

Famózní dezert, kterým si Ondřej získali nejen paní Klausovou, ale i její doprovod. Jednoduchá kombinace surovin překvapí v ústech svojí rafinovaností.

4 porce

400 g čerstvých jahod
50 g krupicového cukru
250 ml vody
1 citron
snítka čerstvé máty
30 g čokolády na vaření
100 g zakysané smetany

Jahody omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a naskládáme na talíře.

Zakysanou smetanu smícháme s citronovou kůrou (citron důkladně omyjeme), nastrouhanou čokoládou a necháme v lednici chladit.

Cukr v pánvi rozpustíme na světlý karamel, zalijeme jej vodou, šťávou z poloviny citronu a svaříme na medovou konzistenci, odstavíme a vmícháme nasekanou mátu.

K jahodám servírujeme porci zakysané smetany a jahody přeléváme mátovým karamelem.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl