Moučníky a cukroví
Jahody s mátovým karamelem a čokoládovou smetanou


Famózní dezert, kterým si Ondřej získali nejen paní Klausovou, ale i její doprovod. Jednoduchá kombinace surovin překvapí v ústech svojí rafinovaností.
4 porce
400 g čerstvých jahod
50 g krupicového cukru
250 ml vody
1 citron
snítka čerstvé máty
30 g čokolády na vaření
100 g zakysané smetany
Jahody omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a naskládáme na talíře.
Zakysanou smetanu smícháme s citronovou kůrou (citron důkladně omyjeme), nastrouhanou čokoládou a necháme v lednici chladit.
Cukr v pánvi rozpustíme na světlý karamel, zalijeme jej vodou, šťávou z poloviny citronu a svaříme na medovou konzistenci, odstavíme a vmícháme nasekanou mátu.
K jahodám servírujeme porci zakysané smetany a jahody přeléváme mátovým karamelem.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů