Jehněčí koleno se zeleninou pečené na červeném víně

Jídla z jednoho pekáče bývají oblíbená nejen díky jednouché a rychlé přípravě (když jsou všechny ingredience v troubě, můžeme se věnovat jiným bohulibým činnostem…), ale i kvůli fúzi jednotlivých ingrediencí, jak se vše společně provoní, propojí a prosákne.
4 porce
4 jehněčí kolena
6 brambor
4 cibule
10 stroužků česneku
1 lilek
4 rajčata
svazek tymiánu
svazek petrželky
200 g špeku
400 ml červeného vína
200 ml vody
sůl
Omytá jehněčí kolena osolíme.
Oškrábané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na klínky, lilek a rajčata na kostky.
Na dno pekáče naskládáme brambory, osolíme je, na ně vložíme osolená kolena a zasypeme ostatní zeleninou smíchanou se sekaným tymiánem a petrželkou.
Navrch nasypeme na kostičky nakrájený špek, vložíme do trouby a 20 minut zapečeme při 250 °C. Poté podlijeme vínem a vodou, přiklopíme a pečeme při 160 °C asi 1,5 hodiny.
Ohodnoťte tento recept: