Rolky z grilovaných paprik v parmské šunce

Labužnické rolky patří do Filipova cateringového repertoáru. Vyzkoušejte a sami zjistíte, že než řeknete „švec“, zapráší se po nich.
20 porcí
2 červené papriky
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
130 g terminovaného sýra (Lučina)
30 g strouhaného parmezánu
2 jarní cibulky
lžíce kapary
10 tenkých plátků parmské šunky
lžíce olivového oleje
mletý pepř
sůl
Papriky nakrájíme na široké pruhy a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji doměkka, přiklopíme pokličkou, stáhneme z ohně a necháme zapařit. Poté z paprik odstraníme (stáhneme) tuhou slupku.
Sýr vyšleháme se solí, pepřem a olivovým olejem.
Na fólii rozložíme plátky šunky tak, aby se po krajích překrývaly.
Poklademe je paprikami, potřeme sýrem, na který rovnoměrně klademe nastrouhaný parmezán, nakrájené jarní cibulky a kapary.
Stočíme do úhledného válečku, zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc).
Poté vybalíme z fólie a do rolky zapícháme párátka ve vzdálenosti asi 2 cm. Ostrým nožem krájíme rolku mezi párátky tak, aby párátka zůstala uprostřed plátku.
Ohodnoťte tento recept: