Lívanečky s amaretovým tvarohem a brusinkovou redukcí

Jakmile se pustíte do výroby lívanců, připravte je minimálně z množství, které uvádíme. Ať už ta práce stojí za řeč a za zakousnutí. Lívance jsou jak peřinky a když jich upečete trochu víc, obalte jich pár ještě za tepla ve skořicovém cukru. Druhý den jsou „k sežrání“. Naší Silvii se vskutku vyvedly.
4 porce
lívanečky
750 ml mléka
50 g krupicového cukru
42 g droždí
500 g hladké mouky
2 vejce
kůra z citronu
špetka soli
V troše vlažného mléka zamícháme cukr, dvě lžíce mouky a necháme vyběhnout kvásek.
Do mísy s moukou vlijeme kvásek, vlažné mléko, vejce, kůru z citronu a špetku soli.
Hladké lité těsto necháme na teplém místě kynout alespoň půl hodiny.
Lívance pečeme na olejem vymazaném lívanečníku.
tvarohová náplň
tabulka bílé čokolády
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
50 ml amareta (mandlový likér)
100 ml smetany ke šlehání
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme tvaroh, vanilkový cukr a Amareto (mandlový likér).
Necháme vše vychladit a před podáváním přimícháme ušlehanou šlehačku.
redukce
500 ml brusinkového džusu
150 g medu
150 g čerstvých lesních plodů
Džus s medem svaříme na medovitou konzistenci, přidáme lesní plody.
Lívanečky potíráme tvarohovou náplní. Takto naskládáme na sebe 2–3 lívance a polijeme brusinkovo–medovou omáčkou.
Ohodnoťte tento recept: