Marocký mrkvový salát

Další jednička s hvězdičkou patří marockému salátu. Salát je „na oko“ velmi pestrý a chuťově velmi vybraný. Je vynikající.
4 porce
400 g mrkve
1/2 hlávky římského salátu
2 pomeranče
hrst rozinek
8 lžic loupaných krájených mandlí
dresink
100 ml olivového oleje
šťáva z citronu
šťáva z vykrájených pomerančů
4 lžíce třtinového cukru
špetka soli
Mandle nasucho opražíme.
Pomeranč okrájíme, vykrájíme filety, zbytek ponecháme stranou na vymačkání šťávy do dresinku.
Mrkev očistíme a nakrájíme našikmo na tenké plátky.
Salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme.
Z oleje, citronové a pomerančové šťávy a cukru vymícháme dresink.
Do dresinku vložíme rozinky a necháme trochu nasáknout.
Poté s dresinkem lehce smícháme i mrkev a salát.
Na talíři sypeme mandlemi.
Ohodnoťte tento recept: