Saláty

Marocký mrkvový salát

Další jednička s hvězdičkou patří marockému salátu. Salát je „na oko“ velmi pestrý a chuťově velmi vybraný. Je vynikající.

4 porce

400 g mrkve
1/2 hlávky římského salátu
2 pomeranče
hrst rozinek
8 lžic loupaných krájených mandlí

dresink

100 ml olivového oleje
šťáva z citronu
šťáva z vykrájených pomerančů
4 lžíce třtinového cukru
špetka soli

Mandle nasucho opražíme.

Pomeranč okrájíme, vykrájíme filety, zbytek ponecháme stranou na vymačkání šťávy do dresinku.

Mrkev očistíme a nakrájíme našikmo na tenké plátky.

Salát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme.

Z oleje, citronové a pomerančové šťávy a cukru vymícháme dresink.

Do dresinku vložíme rozinky a necháme trochu nasáknout.

Poté s dresinkem lehce smícháme i mrkev a salát.

Na talíři sypeme mandlemi.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl