Salát ze sleďů, čekanky a červené řepy

Čekáme na údivné komentáře na adresu tohoto receptu. Občas se totiž stává, že diváci pochybují o troufalejších chuťových kombinacích. Ale pozor, pokud sami neochutnáme, nehodnoťme.
I tento salát překvapí svojí odvážnou, nicméně velmi lahodnou a rafinovanou skladbou.
Výrazná ryba, osvěžující řepa s řeřichou a díky tepelné úpravě a bylinkám nasládlá čekanka přichystají kulinářský zážitek bez nudy a fádnosti.
4 porce
4 kusy marinovaného zauzeného sledě
2 čekankové puky
olivový olej
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
1 větší dušená červená řepa
řeřicha
mletý pepř
sůl
8 toustů
30 g másla
Čekanku nakrájíme podélně na čtvrtky, na pánvi rozpálíme olej, orestujeme tymián a rozmarýn, dále čekankové puky, které necháme zesklovatět.
Čekanku vyndáme z pánve na savý papír, osolíme ji a trochu opepříme.
Řepu nakrájíme na kostky a vložíme do misky, smícháme s řeřichou a na závěr lehce s čekankou.
Na přepuštěném másle opečeme plátky toustového chleba.
Na talířek servírujeme proužky nakrájeného sledě, salát, vše zakápneme olivovým olejem a podáváme s máslovým toustem.
Ohodnoťte tento recept: