Moučníky a cukroví

Babiččina bábovka

Po vanilce voňavá bábovka s horkým čajem je v sychravých podzimních dnech nejlepší nedělní moučník našich babiček.

do menší až střední bábovkové formy

200 g másla
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
šťáva z citrónu
trochu mléka
3 lžíce kakaa

Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s kypřícím práškem, citrónovou šťávou (popřípadě kůrou). Pokud je těsto příliš husté, zředíme jej trochou mléka.

Do máslem vymazané a vysypané bábovkové formy nalijeme tak 2/3 těsta, zbytek smícháme s kakaem a dolijeme do formy.

Pečeme přibližně na 170 °C asi 45 minut (záleží na typu trouby a formy).

Vpíchnutím špejle do těsta se přesvědčíme, zda je bábovka hotová. Když se na špejli těsto nelepí, je pečená. Po vyjmutí z trouby ji necháme krátce „vydechnout“ a hned vyklopíme.

Ohodnoťte tento recept: 

367 hlasů

Další recepty Celý díl