Maso

Kuřecí roláda se šťouchanými brambory

Minimální množství kalorií s maximálním kulinářským a estetickým efektem přináší roláda Ondřejova dědečka. Pracuje se snadno dostupnými surovinami a výsledná chuť je skutečně vynikající. Náplň rolády můžete variovat podle momentálních chutí nebo zásob spižírny.

6 porcí

maso

1 kuře
100 g anglické slaniny
100 g hrášku
1/2 menšího pórku
2 vejce
3 lžíce plnotučné hořčice
grilovací koření
sůl
rostlinný olej

Vykostěné kuře osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny, zeleninou a nakrájeným vejcem vařeným natvrdo.

Roládu zabalíme, svážeme motouzem a potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením.

Vložíme do pekáče, podlijeme lehce vodou a pečeme v troubě při 160 °C asi hodinu.

šťouchané brambory

1 kg brambor
100 g másla
1 cibule
sůl

Oškrábané brambory uvaříme ve slané vodě. Při slévání necháme trochu vody v hrnci, přilijeme přepuštěné máslo a přidáme čerstvou, na kostičky nakrájenou cibuli. Dobře promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

41 hlasů

Další recepty Celý díl