Sýry

Pivní sýr – Obatzda

K pivu přijdou k chuti pikantní pochoutky, mohou být i výraznějšího aroma, protože pivo přece všechno spláchne. Zrající a dobře okořeněný sýr Romadúr s cibulkou je jedinečným rozjezdem pivních hodů. Pomazánka je poměrně tučná, což není vůbec na škodu. Dobře promastí žaludek a zamezí tak rychlému alkoholovému opojení.

4 porce

300 g Romadúru
50 g másla
2 cibule
4 lžíce piva
lžička sladké papriky
špetka drceného kmínu
mletý pepř
sůl

Sýr rozmačkáme vidličkou spolu se změklým máslem, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, pivo a koření. Dobře promícháme a necháme odležet. Sýr servírujeme pomocí lžíce, kterou namáčíme do horké vody a ze sýrové hmoty vykrajujeme homolky (noky), které podáváme s chlebem, doplníme lístky listového salátu.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl