Různé

Tousty s pikantními játry a rajčatovým tatarákem

Jednoduchá, rychlá a levná delikatesa – křupavé tousty se skvěle ochucenými játry mi připomněly toskánské crostiny (viz díl Toskánská). Tyto jsou doplněné o rajčatový „tatarák“ (rajčata s cibulí jsou nakrájená na velejemné kostičky), navinulý po vinném octu, velmi lahodný.

4 porce

játra

600 g drůbežích jater
50 g másla
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
100 ml červeného vína
mletý pepř
sůl
bageta
olivový olej

tatarák

3 rajčata
1 červená cibule
1 lžíce vinného octa
2 lžíce panenského olivového oleje
mletý pepř
sůl

Rajčata rozčtvrtíme, odstraníme dužinu a nakrájíme ji na velmi malé kostičky. Červenou cibuli také nakrájíme najemno, přidáme do mísy k rajčatům, ochutíme octem, solí, mletým pepřem a olivovým olejem, dobře zamícháme a necháme vychladit. Játra očistíme, chilli papričku nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme. Na rozpálené přepuštěné máslo vložme játra, česnek a chilli, orestujeme, podlijeme červeným vínem a dusíme, až jsou játra měkká. Necháme vychladnout. Plátky bagety opečeme na troše olivového oleje. Na krajíčky poklademe játra a podáváme s rajčatovým tataráčkem.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl