Moučníky a cukroví

Čokoládové tortellinni s pomerančovým karamelem

Co dodat? Jen přivřete víčka a nechte rozlévat čokoládovo-pomerančové blaho po svých útrobách. Dezert patří do vyšší dívčí.
Domácí nudle, flíčky, fettuccine a další neplněné druhy těstovin, které si vymyslíte, můžete postaru variovat na sladko se strouhaným tvarohem, mákem, kakaem a rozinkami. Nezapomeňte pokapat rozpuštěným máslem..
Výborné jsou například široké nudle zapékané s meruňkovou marmeládou a mletými vlašskými ořechy.

4 porce

těsto na tortellini

100 g hladké mouky
1 vejce
½ lžíce olivového oleje
½ lžičky soli

čokoládová náplň

100 až 150 g čokolády na vaření

karamel

50 g krystalového cukru
šťáva z pěti pomerančů
kůra ze tří pomerančů
1 kousek celé skořice
40 ml rumu
1 vejce na potření těsta

1. těsto zpracujeme podle předešlého návodu (viz jako na fettuccine), po odpočinutí vyválený dvoumilimetrový plát krájíme na kostky cca 8 x 8 cm. Do každé kostky klademe 2 až 3 kostičky hořké čokolády blíže k jednomu cípu, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, cípy přeložíme tak, aby vznikl šáteček ve tvaru trojúhelníku. Kraje dobře utěsníme a dva protilehlé cípy na nejdelší straně podhrneme a vespod spojíme, cípek ještě ohneme směrem vzhůru; vaříme v mírně osolené vodě s olejem cca 5 až 6 minut

2. ze tří důkladně omytých pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, zbylé dva pomeranče okrájíme a z dužiny vyřežeme pomerančové filety (tenké plátky)

3. z cukru připravíme řídký karamel, zalijeme pomerančovou šťávou a rumem, přidáme celou skořici, pomerančovou kůru a krátce povaříme. Do hustého a zchladlého karamelu vložíme filety pomerančů. Karamelem přeléváme teplé tortellini

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl