Různé
Osadnický guláš z kapusty a špekáčků


Hutný guláš plný špekáčků, čerstvých hub i zeleniny zachutnal jak osadníkům, tak i paní revizorce z krajské hygieny…
10–12 osadnických porcí
2 velké cibule
8 špekáčků
8 stroužků česneku
500 g čerstvých nebo hrst sušených hub
500 g brambor
1/2 hlávky kapusty
3 lžíce mouky
pivo
kmín
majoránka
pepř
sůl
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli dosklovata, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky, kmín, nakrájený česnek, houby a zarestujeme. Poté vmícháme mletou papriku, mouku a opět zarestujeme, zalijeme pivem a vodou, vložíme brambory nakrájené na kostičky a kapustu na proužky. Vaříme, až jsou brambory měkké, dochutíme majoránkou a pepřem.
Ohodnoťte tento recept:
19 hlasů