Kuře s jablky a s rozinkami


Toto je zajímavý tip na kuře se sladko-navinulou chutí pocházející ze slunné Andalusie a přesně vystihuje chutě Vah. Další chutné varianty nejen pro úpravu kuřete přinese knížka Jak chutná Andalusie, která vyjde v Edici České televize a přináší výpravu nejen do kuchyně této krásné části Španělska, nýbrž i do malebných historických měst a vesniček, na andaluské pobřeží, na koridu i mezi tanečnice flamenca.
4–6 porcí
1 kuře
mořská sůl
4 lžíce olivového oleje
2 středně velké cibule, nakrájené
2 stření jablka, oloupaná, vyjádřincovaná a nakrájená na tenké plátky
4 lžíce (nebo 1/4 šálku) rozinek
200 ml šálku suchého bílého vína
Kuře naporcujeme na menší kusy a osolíme. Zahřejeme olej v hrnci a osmahneme kuře ze všech stran. Přidáme cibuli a smažíme, dokud nezměkne. Přimícháme jablka, rozinky, bílé víno a dochutíme solí. Přiklopíme a pozvolna dusíme asi 45 minut. V případě potřeby během vaření podlijeme trochou vody.
Ohodnoťte tento recept: