Různé

Kvašené okurky

Recept máme také místní, chuť rychlokvašek je výraznější pikantnější díky použitým chilli papričkám.

1 kg tvrdých okurek „nakládaček“
5–6 neoloupaných stroužků česneku, rozdrcených
2–3 květenství kopru se stonkem
3–4 čerstvé (nebo sušené) červené chilli papričky
2–3 bobkové listy
sůl
několik vinných listů

Okurky 1 minutu blanšírujeme ve vroucí vodě. Poté je naskládáme do sklenic a prokládáme je česnekem, koprem, chilli papričkami a bobkovými listy. Mezitím si připravíme si nálev – svaříme vodu se solí, přičemž na 500 ml vody připadne 1 1/2 lžičky soli.

Okurky naskládáme do sklenic a zalijeme nálevem, navrch položíme vinné listy a zatížíme, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém, dobře větraném místě 1–2 týdny kvasit. Jakmile kvašení začne, nálev se zakalí. Kvasný proces je dokončen, když se nálev začne čistit. Sklenici pevně uzavřeme a uskladníme. Okurky jsou ihned k jídlu.

Ohodnoťte tento recept: 

70 hlasů

Další recepty Celý díl