Maso

Vařené singapurské kuře

Na žádných narozeninách nesmí být nuda, ani ta gastronomická. Menu nám příjemně zpestří singapurské kuře podávané se zeleninou, rýží, sojovou omáčkou a arašídovou pastou.

4–6 porcí

1 kuře
30 g zázvoru
30 g koriandru
30 g česneku
sůl

100 g tofu
2 rajčata
1/2 okurky
listy hlávkového salátu

jasmínová rýže
lehká sojová omáčka

arašídová pasta

100 g nesolených arašídů
20 g krupicového cukru
chilli paprička
snítka koriandru
300 ml mléka

Do hrnce s vodou vložíme kuře, koriandr, česnek, zázvor, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme alespoň 45 minut.

Kuře vyjmeme, necháme vychladnout, odstraníme kůži, obereme maso a nakrájíme na proužky. Kosti vrátíme zpět do vývaru a necháme jej zredukovat na polovinu, poté scedíme.

Rýži uvaříme v osolené vodě.

Ledový salát nakrájíme na nudličky, rajčata a okurku na kolečka.

Arašídy opražíme nasucho a zalijeme je mlékem, přidáme najemno nakrájené chilli, pár lístků koriandru, cukr a povaříme do změknutí. Necháme zchladnout a rozmixujeme do hladké pasty.

Na talíř poklademe ledový salát, na něj kuřecí maso, vedle kolečka okurky a rajčata.

Porci doplníme mističkami s arašídovou pastou a sojovou omáčkou.

Ve zvláštních miskách servírujeme zredukovaný vývar a jasmínovou rýži.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl