Vařené singapurské kuře


Na žádných narozeninách nesmí být nuda, ani ta gastronomická. Menu nám příjemně zpestří singapurské kuře podávané se zeleninou, rýží, sojovou omáčkou a arašídovou pastou.
4–6 porcí
1 kuře
30 g zázvoru
30 g koriandru
30 g česneku
sůl
100 g tofu
2 rajčata
1/2 okurky
listy hlávkového salátu
jasmínová rýže
lehká sojová omáčka
arašídová pasta
100 g nesolených arašídů
20 g krupicového cukru
chilli paprička
snítka koriandru
300 ml mléka
Do hrnce s vodou vložíme kuře, koriandr, česnek, zázvor, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme alespoň 45 minut.
Kuře vyjmeme, necháme vychladnout, odstraníme kůži, obereme maso a nakrájíme na proužky. Kosti vrátíme zpět do vývaru a necháme jej zredukovat na polovinu, poté scedíme.
Rýži uvaříme v osolené vodě.
Ledový salát nakrájíme na nudličky, rajčata a okurku na kolečka.
Arašídy opražíme nasucho a zalijeme je mlékem, přidáme najemno nakrájené chilli, pár lístků koriandru, cukr a povaříme do změknutí. Necháme zchladnout a rozmixujeme do hladké pasty.
Na talíř poklademe ledový salát, na něj kuřecí maso, vedle kolečka okurky a rajčata.
Porci doplníme mističkami s arašídovou pastou a sojovou omáčkou.
Ve zvláštních miskách servírujeme zredukovaný vývar a jasmínovou rýži.
Ohodnoťte tento recept: