Smažené jahody v mandlovém těstíčku

4 porce
400 g jahod
mandlové těstíčko
1 vejce
100 g hladké mouky
50 g mletých mandlí
cca 50 ml vody
20 ml bílého rumu
panenský olivový olej
300 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
4 lžíce medu
Mandle nasucho opražíme a zchladlé je nameleme. Smícháme vejce, mouku, mandle a rum v hladké těstíčko, podle potřeby naředíme vodou a necháme půl hodiny odstát.
Jahody očistíme, zbavíme stopky a podle velikosti je krájíme na půlky nebo čtvrtky. Malé jahůdky nekrájíme vůbec. Jahody napícháme na špejle po čtyřech kouscích, máčíme v těstíčku a smažíme na olivovém nebo slunečnicovém oleji dozlatova.
Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a podáváme k jahodám. Na talíři porci jahod a smetany ještě pokapeme medem.
Ohodnoťte tento recept: