Polévky

Cikánský kotlík

Pořádná polívka ze silného masového vývaru a plná zeleniny, luštěnin, masa, uzenin a obilovin postaví na nohy i toho nejutahanějšího člověka. Tato je obzvlášť vydatná, díky Bolkovi míchaná na všechny světové strany včetně protinožců…

400 g hovězího masa předního
1 slepice nebo kuře
divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list)
cibule
500 g kořenové zeleniny
2 cibule
hlavička česneku
2 ostravské klobásy
200 g uzeného masa
100 g rajského protlaku
200 g namočených fazolí
100 g namočených krup
1/4 zelí
1/4 kapusty
pepř
sůl

Slepici a hovězí maso uvaříme s divokým kořením, cibulí a solí doměkka.

Vývar scedíme, kuřecí maso obereme od kostí a stejně jako hovězí ho nakrájíme na kostičky.

Na oleji osmahneme na větší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a česnek, osmahneme, přidáme na kolečka nakrájenou klobásku a uzené, zarestujeme s rajským protlakem, zalijeme vývarem, vložíme den předem namočené fazole a kroupy a vaříme do změknutí.

Jakmile je zelenina měkká, přidáme do polévky hovězí a kuřecí maso, kapustu a zelí nakrájené na kostičky, chvilku povaříme, dochutíme solí a pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

37 hlasů

Další recepty Celý díl