Ryby a mořské plody

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

Grilování je koníček snad všech chatařů a chalupářů. Dnes máte před sebou tipy, které mohou plnohodnotně nahradit grilované krkovice, steaky či klobásy. Nebraňte se změnám. Filátka ze štiky jsou delikatesou stejně jako čočkový salát a do křupava vypečený tenký plátek slaniny. Vše jemných chutí k sobě náramně padnoucích.

4 porce

4 filátka ze štiky s kůží á 150 g
svazek čerstvých bylinek - petrželové natě, bazalky, majoránky aj.
100 g zelené vařené čočky
100 g oranžové vařené čočky
2 jarní cibule
300 g hlívy ústřičné
1 listový salát
4 plátky slaniny bez kůže
4 bobkové listy
sůl
pepř bílý
vinný ocet, nejlépe aceto balsamico
olivový olej

1. máme-li dva druhy čočky, uvaříme každou zvlášť v osolené vodě s bobkovým listem a necháme vychladit

2. hlívu ústřičnou a jarní cibulky ogrilujeme v celku, poté nakrájíme nebo natrháme na kusy, smícháme s čočkou, natrhaným hlávkovým salátem a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a octem

3. filátko ze štiky osolíme, opepříme a obalíme v jemně sekaných čerstvých bylinkách. Lehce pokapeme olejem a pečeme nejdříve po straně kůže, pak po druhé tak, aby maso nebylo zcela vysušené. Souběžně s masem opékáme do křupava i plátky slaniny

4. na talíř servírujeme čočkový salát, filé ze štiky a slaninu

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl