Různé

Jabugo sendvič „a la dehesa“

Jaký je rozdíl mezi šunkou jamón a prosciutto? Nejpodstatnější spočívá v tom, že španělský jamón se vyrábí z masa iberských vepříků, což je zmíněné plemeno pata negra – „černá noha“. Prasátka žijí na „dehesa“ – pastvinách andaluských dubových a korkovníkových hájů, kde spásají spadané žaludy, lístky a větvičky, které jim přijdou k chuti. Maso je tudíž velmi delikátní a Španělé ke zpracování masa a masných výrobků přistupují s velkou zodpovědností, takže vznikají delikatesy, které jinde na světě nenajdete. Zde je další z tapas, jednoduché a báječné.

4 porce

4 krajíce bílého chleba
1 velké rajče
olivový olej extra virgin
100 g sušené iberské šunky

Plátek bílého chleba potřeme napříč rozkrojenou půlkou rajčete, přičemž na rajčátko trochu tlačíme, aby se šťáva vpila do krajíce.

Pokapeme panenským olivovým olejem, poklademe plátkem sušené šunky a další tapas máme na světě.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl