Ryby a mořské plody

Losos na pomerančích „a la casa robles“

Šéfkuchař José Antonio Lora se může pyšnit vybranou kuchyní své restaurace. Vždyť si jeho kuchařské umění oblíbila i královská rodina a čas od času pro ni připravuje vybrané krmě.
Recept na delikátní lahůdku nám prozradil. Úspěch tkví v kombinaci zredukované čerstvé pomerančové šťávy s pomerančovou marmeládou. Ta se totiž vyrábí, jak jsme se dozvěděli, z okrasného druhu hořkých pomerančů, a veselou historku o vzniku této marmelády prozrazovat nebudu, dozvíte se ji v tomto díle.

2 porce

400 g lososa s kůží
lžíce olivového oleje
2 lžíce pomerančové marmelády
250 ml čerstvé pomerančové šťávy
8-10 vyloupaných krevet

Do rozpálené pánve s trochou olivového oleje vložíme lososové steaky kůží dolů, pokud jsou vysoké, ještě je po opečení otočíme. Přidáme pomerančovou marmeládu, zalijeme pomerančovou šťávou, vložíme krevety a společně vaříme, šťávu zredukujeme a trochu osolíme.

Použitá ozdoba je z kůže lososa, kterou nejprve opečeme nasucho na pánvi, poté usušíme v troubě – tak ji totiž dokonale dehydrujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl