Chřest marinovaný v cukru s čokoládou, jahodovým sorbetem a sektem


Jak vidíte, i z této krásné a na talíři dekorativní zeleniny lze připravit sladký moučník. Moučník vpravdě afrodiziakální, poněvadž nejen chřest, ale i čokoláda a chilli se od pradávna považují za potraviny podporující sexuální vitalitu – mnozí už vědí, kam mířím… Ano, chci vás, milí diváci, upozornit na právě vydanou mini kuchařku Lechtivé vaření, kde takových receptů i s lechtivými komentáři a doporučenými víny od naší Helenky najdete celou řadu.
200 g čerstvého zeleného a bílého chřestu
50 g hnědého cukru
1 grep
50 g čokolády na vaření
50 ml mléka
100 g jahodového sorbetu
4 střiky růžového sektu
podle libosti špetka chilli
Směs zeleného a bílého chřestu zbavíme dřevnatých konců, oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky, 2 minuty povaříme ve vodě ochucené cukrem a šťávou z grepu, necháme zchladnout.
Čokoládu na vodní lázni rozpustíme a dobře promícháme s mlékem, pokud žádáme pikantnější verzi, přidáme špetku chilli. Chřest vyjmeme z marinády, přelijeme čokoládovou omáčkou, doplníme kuličkou jahodového sorbetu a zakápneme sektem.
Ohodnoťte tento recept: