Rybí krém s kukuřicí

Tato polévka náleží do skupiny jemných bešamelových polévek. Navíc její navinulá chuť a smetanová konzistence pohladí vaše chuťové buňky a připraví je k dalšímu rybímu chodu výborné pečené štice.
Pokud má ryba vnitřnosti, vaříme je zvlášť v osolené vodě a do polévky je přidáváme až na úplný konec.
4 porce
vývar
1 rybí hlava a ostatní zbylé části ryby
1 mrkev
1 petržel
¼ celeru nebo jedna část z řapíkatého celeru
1 cibule
8 kuliček černého celého pepře
4 kuličky nového koření
3 bobkové listy
1,2 l vody
sůl
zavářka
200 g mražené nebo sterilované kukuřice
50 g másla
100 ml smetany
100 ml bílého vína
světlá jíška instantní
1 hrst jemně sekané petrželové natě
bílý pepř
muškátový oříšek
1. rybí části omyjeme a společně s omytou, velmi nahrubo nakrájenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a s kořením zvolna vaříme. Během varu sbíráme na povrchu vzniklou pěnu
2. po 45 60 minutách scedíme přes jemné síto
2. kukuřici osmahneme na másle a zalijeme scezeným vývarem, přivedeme k varu, přidáme zeleninu z vývaru pokrájenou na menší kousky, obrané maso z ryby, zjemníme smetanou, bílým vínem, dochutíme solí, bílým pepřem, muškátovým oříškem a zahustíme instantní jíškou
Ohodnoťte tento recept: