Dětská jídla

Odpolední svačina

Odpolední svačina je nutnou dodávkou energie a živin pro naše ratolesti. Měla by být vydatná a jako vždy z kvalitních surovin. Nápoje by měly zastupovat zeleninová šťáva, kysané mléko, kakao nebo minerální voda.
Podávání uzenin bychom se měli zcela vyvarovat. Pokud chceme dětem zpestřit jídelníček a do budoucna se vyvarovat hrozby v podobě „odříkaného největší krajíc“, dopřejme jim občas kousek kvalitní šunky, která je vyrobená bez rychlosoli a „éček“.

Celozrnná bageta s bylinkovým sýrem a zeleninou

250 g lučiny
30 g másla
čerstvé bylinky
sůl
trochu kefíru nebo mléka
zelenina rajské, listový salát
celozrnná bageta

Lučinu vyšleháme se změklým máslem, vmícháme jemně sekané bylinky, osolíme. Pomazánku můžeme pro lepší roztíratelnost naředit trochou kefíru či mléka. V lednici necháme odležet, aby se chutě dobře propojily.

Pomazánkou mažeme celozrnné pečivo, obložíme rajským jablíčkem a listem hlávkového salátu.

Čerstvá zelenina se sýrovým dipem

sýr typu cottage
ředkvičky
sůl
okurka
mrkev

Sýr smícháme s nastrouhanou zeleninou, v našem případě ředkvičkou, trochu osolíme, můžeme přidat i pár kapek olivového oleje.

Ostatní zeleninu (okurku, mrkev) nakrájíme na špalíčky.

Kousky zeleniny nabíráme sýrovou pomazánku (dip) a šup s ní rovnou do pusy. Hravá a zdravá svačina!

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl